Mooie herinneringen

Mijn kast staat vol met oude vhs en dv tapes, eigenlijk zijn mijn dvd’s ook al oud aan het worden. Het wordt steeds moeilijker om de videotapes en dvd’s te bekijken. Wie heeft er nog een vhs- of dv-player. Een dvd bekijken lukt meestal nog wel. Maar niet iedere nieuwe pc heeft nog een dvd player en station.

Nu ben ik, na jarenlang uitstellen, te druk en geen tijd, begonnen met het overzetten van de oude videobanden. Je kent het wel de familie-video’s. Het kerstdiner van 1984 en de zomervakantie van 2002. Het is best wel spannend want het kan ook zo zijn dat de tapes kapot en vergaan zijn,  weg beeld, weg geluid, weg herinnering.

Natuurlijk kan ik het overzetten ook laten doen. Hema heeft een goede service. Vanaf € 29,95 en leverbaar binnen circa 15 werkdagen. Wel een formulier downloaden en invullen. Formulier samen met de videotapes naar het Hema filiaal brengen.

Pfff…. Moet ik die videotapes gaan afgeven aan een ‘vreemde’. Misschien raken ze wel zoek. Vind ik geen goed idee. Ik ga het zelf doen. Mijn oude VHS en DV player opzoeken en afstoffen. Verbinding maken met de PC, heb ik nog wel de juiste kabeltjes en software.

Inmiddels heb ik bijna alle tapes overgezet op harddisk en usb-stick. Het is echt heel leuk om deze mooie herinneringen weer opnieuw te kunnen beleven. Trouwens het is nu ook heel eenvoudig om deze herinneringen met je vrienden en familie te delen, bijvoorbeeld via YouTube en Facebook.

Als jij ook oude videobanden of dvd’s wil overzetten naar harddisk of usb-stick, ik kan je daar bij helpen.  info@tedruijter.nl